U našem asortimanu nudimo opremu renomiranih svjetskih proizvođača.

LPG Tech
Kompanija koja je u proteklih nekoliko godina stekla znanje i iskustvo u izgradnji autogas kontrolora, počevši od vakum sistema, preko sekvencijalnog sistema ubrizgavanja, završavajući s direktnim ubrizgavanjem gorivo-sistema. Izgradili su vlastite brendove koji su dobili priznanje, ne samo na domaćem tržištu, nego i u svim dijelovima svijeta.LPG Tech je stavio veliki naglasak na vlastitu izgradnju i dizajn pojedinih komponenti LPG auto-gas sistema, u rasponu od TECH-100, TECH-200, TECH-320 i 320-OBD kontrolera – potpomognuti vlastitim TECH softverom , kroz patentirane DRAGON injektor sisteme, zaključno sa inovativnim “Perfect Blue” filterima, Multitech, BlueTECH, Optotech interfejsom, te PTS-01 mapa-senzorima i termoplastičnim crijevima sa mlaznicama. Njihova alternativa energetskim sistemima za vozila funkioniše dobro i na LPG i CNG, i to je glavni razlog zašto oni postaju sve popularniji diljem svijeta. Zahvaljujući vlastitim građevinskim odjelima u području elektronike i mehanike, bili su u mogućnosti da brzo prilagode vlastite instalacije najnovijim i najzahtjevnijim motornim vozilima.

Ponuda LPG Tech sastoji se od:

 • kontrolera
 • injektora
 • pribora i dodataka
 • LPGTECH kompleta
 1. Tech kontroleri u ponudi su opremljeni mikroprocesorima velikog kapaciteta i napravljeni na osnovu najnaprednijih tehnoloških rješenja. Komponente koje koriste za kontrolere dolaze od poznatih i pouzdanih proizvođača s garancijom o najvišem kvalitetu i izdržljivošću. Sigurnost je bila jedna od glavnih briga u toku dizajniranja i izgradnje LPGTech kontrolera. Osnovna karakteristika TECH kontrolera je auto-korekcija sistema. Sistem auto-korekcije stalno prati injektore plina i ako je potrebno, ispravlja vremena ubrizgavanja.
  U asortiman LPG Tech kontolera ubrajamo: TECH ONE, TECH-200, TECH-320 i TECH-320 OBD.

Više informacija ovdje.

Kompanija je razvila dva modela injektora, a to su: TECH-DRAGON i TECH-DRAGON BF.
Više o specifikacijama obje vrste možete saznati ovdje.

LPG Tech je također razvila i paletu pribora i korisnih dodataka kao što su BlueTECH Interfejs, koji je ustvari bežični komunikacijski uređaj koji omogućava bežičnu komunikaciju sa Vašim TECH kontrolorem. Pored njega tu su i EmuTECH Pb-Level-02 (“Petrol level indicator emulator”), Detektor curenja, Mapa-senzor, MultiTECH (modul koji omogućava povezivanje dva TECH ECU za 10, 12 i 16 cilindrične motore), OptoTECH (interfejs je žičani komunikacijski uređaj koji omogućava žičanu vezu i komunikaciju sa Vašim TECH konrolerom ), Perfect Blue filter LPGTECH (efikasno odvaja sve nečistoće iz LPG goriva), Skener TECH-OBD (omogućava komunikaciju TECH Gas injektor sistema sa kontrolerom za gorivo koji koristi OBD II dijagnostičko sučelje), TECH Level (senzor odgovoran za mjerenje nivoa plina u tenku), EmuTECH Pb-Pressure-02 i Termoplastično crijevo – sa priključcima. Više informacija ovdje.

  LPGTECH komplet sastoji se od MINI kompleta, koji u sebi sadrži: LPG / CNG kontroler, kabelski snop, prekidač, mapa-senzor, TECH level, ugradbene elemente i garantnu knjigu; i tzv. PACK Kit, koji u sebi sadrži: kontroler, kabelski snop, prekidač, mapa-senzor PTS-01, TECH level, filter za suhoću plina, ugradbene elemente, garantnu knjigu, reduktor pritiska gasa, injektor šine i šemu povezivanja.
Više informacija o LPGTECH kompletima ovdje

STAG Autogas
AC S.A. AutoGas je Poljski lider i također veoma važan svjetski proizvođač automobilskih LPG/CNG sistema pod STAG brendom. AC S.A. nudi više od 200 plin-proizvoda, uključujući kontrolere za LPG/CNG sisteme koji čine najveći dio ponude. U strukturi prodaje individualnih komponenti kompanije, mogu se naći:

 1. AutoGaz proizvode namijenjene za automobilske plinske sisteme
 1. Snopove žica za potrebe automobilske industrije
 2. Auto-dijelove, AC S.A. također nudi svojim klijentima širok spektar svojih automobilskih dijelova, te pribor renomiranih svjetskih proizvođača.

Više o AC S.A. grupaciji pročitajte na sledećem linku.

U velikom asortimanu AutoGas proizvoda izdvajamo:

 • kontrolere (STAG DIESEL, STAG 400 DPI, STAG QMAX PLUS, STAG QNEXT PLUS, STAG QBOX PLUS, STAG QBOX BASIC, STAG GoFast, STAG-300 premium, STAG-300 ISA2, STAG-4 plus, STAG-200, STAG-150, STAG-100, STAG-50, STAG-XL i STAG-L plus) – detaljnije
 • injektor šine (AC W03, AC W02, AC W01, AC W01 BFC- više detalja ovdje), reduktore (STAG R14, STAG R01 CS, STAGR02, STAG R01) – detaljnije
 • emulatore (FPE-A, STAG-E1-2, STAG2-E6, STAG2-E4, STAG-EU4, FLE-JC, FPE-GM, FPE-V, FLE-FC, FLE-P, FPE) – detaljnije
 • prekidače (STAG2-W, STAG2-G) – detaljnije
 • indikatore nivoa goriva (WPG-2, WPG-4, WPGH-1) – detaljnije
 • “Timing Advance Processors” (Adapter TAP, STAG TAP-03, STAG TAP-02, STAG TAP-01) – detaljnije
 • senzore za pritisak (PS-02 PLUS) – detaljnije
 • interfejse (Bluetooth Next, USB / RS 232, Adapter RS 232/50- više detalja ovdje), dijagnostičke skenere (SXC 1011) – detaljnije
 • rekordere (Data Recorder – detaljnije)
 • MINI komplete (MINI-KIT AC) – detaljnije
 • LPG rezervoare TytanGas (TYTAN GAS – toroidal tank, TYTAN GAS – cylindrical tanks) – detaljnije
 • “Monofuel STAG CS” detaljnije
 • STAG AFR detaljnije

Atiker
Korporacija Atiker Metal proizvodi automobilske LPG spremnike i LPG/CNG sisteme za gorivo u sklopu proizvodnih postrojenja smještenih u Konya u Turskoj. Korporacija Atiker Metal izvozi oko 60 % ukupne proizvodnje u više od 50 zemalja na 5 kontinenata.  Korporacija Atiker Metal je dobila homologaciju i certifikate za kvalitet Atiker LPG spremnike, LPG i CNG sustave za gorivo od strane svjetski priznatih organizacija u mnogim zemljama. Atiker brend je dobio status ‘poznate oznake’ od strane Turskog instituta za patente 2009 godine. Kao rezultat ove činjenice, Atiker brend dobija posebnu zaštitu protiv kasnijih registracija iste zaštitne marke od strane drugih u 196 zemalja potpisnica  Pariške konvencije.

Iz širokog asortimana proizvoda izdvajamo:

 • LPG Mini komplete (LPG Mini Kit Nicefast Junior, LPG Mini Kit Microfast, LPG Mini Kit, LPG Mini Kit Safefast, LPG Mini Kit, LPG – Safefast Mini Kits OBD II i mnoge druge), a karakteristike i specifikacije svih kompleta možete naći na ovom linku
 • LPG (LPG sistemska oprema – više detalja o cjelokupnom asortimanu opreme na ovdje, LPG-CNG sistemska oprema – detalji, kao i LPG-CNG rezervni dijelovi – više informacija)
 • LPG rezervoari (LPG cilindrični rezervoar – detaljno i LPG Toroidalni rezervoar – detaljno). Također u ponudi možete naći i svu potrebnu opremu za rezervoare obje vrste – oprema detaljno.

Lovato

FAST Easy je novi, multipoint sekvencialni sistem za ubrizgavanje gasa, koji kotrolišu snagu motora sa unutrašnjim sagorijevanjem preko ubrizgavanja gasa. FAST omogućava konverziju motora sa benzina na gas i pri tome se pridržava najnovijih standarda kvaliteta izduvnih gasova, kao što su Euro 3 i Euro 4.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *